ברכות חמות לנבחרת הפקולטה לתחרות המשפט המבויים בבוררות מסחרית על שם Willem C. Vis על ייצוג האוניברסיטה בתחרות היוקרתית בתחום בה השתתפו למעלה מ-400 אוניברסיטאות מרחבי העולם.
התחרות התקיימה באופן וירטואלי בזום כאשר מספר אירועים התקיימו בוינה, אוסטריה בהם השתתפה הנבחרת בנוכחות פיזית.
במסגרת סיבובי התחרות בהם השתתפה הנבחרת היא התחרתה באוניברסיטת ברזיליה (ברזיל), אוניברסיטת ג'ורג' מייסון (ארה"ב), אוניברסיטת לויד קולג' (הודו), ולבסוף באוניברסיטת ברלין (גרמניה).
תודה רבה למאמנים, עו"ד ניר דויטש ואיתי לוי על הובלת הנבחרת בדרכה להשתתפות בתחרות והתמודדות מוצלחת עם האתגרים הרבים שהוצבו בפניה במהלך הדרך.
ולבסוף, כל הכבוד לחברי וחברות הנבחרת, הסטודנטים:
גלעד פרידמן חגבי, ריטה יפרמוב, עידו קסטל ונטע דורון, על תהליך ההכנה הארוך והאינטנסיבי שעברו בהצלחה מרובה ואשר שהוביל להופעה מרשימה ביותר! יישר כח!
אנו שמחים להכריז על הענקת פרס על-שם חיה ואברהם גרטש לעידוד כתיבת מאמרים בעברית על-ידי תלמידי הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, בסך 9,500 ₪. הפרס יוענק למאמר מצטיין בעברית שיתפרסם בכתב העת משפטים או בכתב העת חוקים.
הפרס יוענק לסטודנט או סטודנטית, תלמידי שנה א' ומעלה בשנת הלימודים תשפ"ב, לרבות תלמידים לתארים מתקדמים, אשר כתבו/יכתבו מאמר שהתקבל/יתקבל לפרסום באחד מכתבי העת הבאים של הפקולטה – משפטים, משפטים על אתר, או חוקים, וההחלטה על קבלתם לפרסום התקבלה/תתקבל החל מיום 1 במרץ 2022 ועד ליום 1 בינואר 2023.
ועדת הפרס תשקול גם מאמרים שנכתבו על ידי סטודנט/ית בשיתוף עם מרצה בפקולטה ואשר התקבלו לפרסום בכתבי העת שלעיל, אולם יינתן לעובדה זו משקל במסגרת שיקולי ועדת הפרס.
בין הקריטריונים לבחירת המאמר הזוכה נמנים מצוינות אקדמית, חדשנות, וסגנון כתיבה בהיר ומהודק.
לאור משך הליכי השיפוט בכתבי העת מומלץ להגיש את המאמר לשיפוט לפחות כמה חודשים לפני המועד הקובע.
פרופסור רות לפידות היא כלת פרס א.מ.ת. בתחום המשפטים לשנת 2022!
פרופ' לפידות היא דמות מופת של אשת אקדמיה. בקריירה מפוארת שפרושה על פני למעלה מ-60 שנה, היא הטביעה את חותמה במחקר, בהוראה, בהנחיית תלמידים מתקדמים ובעשייה מגוונת למען החברה בישראל.
פרופ' לפידות היא בוגרת המחזור הראשון של הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית. היא חוקרת בעלת שם עולמי במגוון תחומים של המשפט הבינלאומי, עם דגש מיוחד על דיני הים, חקר אוטונומיות ומעמדה של ירושלים. פרופ' לפידות היא חוקרת מעמיקה, חדשנית ופורייה אשר פרסמה ספרים ומאמרים רבים בבמות יוקרתיות וכיהנה כפרופסור אורח במוסדות מובילים בעולם, וביניהםNYU, Oxford, Duke, Northwestern, Georgetown, Paris, Geneva . תרומותיה החשובות אינן מוגבלות לאקדמיה והיא השפיעה מאוד גם בעולם העשייה המשפטי. היא כיהנה כיועצת המשפטית של משרד החוץ בשנים דרמטיות במיוחד, שבהן הושלם הסכם השלום עם מצרים והחלו שיחות ההמשך בנוגע לאוטונומיה בשטחים. פרופ' לפידות גם השתתפה במשא ומתן להקמת כוח המשקיפים הרב-לאומי בסיני ושימשה כבוררת בהרכב הבוררים שדן בסימון הגבול בין ישראל למצרים באזור טאבה. הצעותיה לגבי חופש השייט במפרץ עקבה נכללו בהסכמי השלום עם מצרים ועם ירדן. פרופ' לפידות אף מכהנת מאז 1989 כחברה בבית הדין הקבוע לבוררות בהאג. על מעמדה הרם של פרופ' לפידות יעידו גם הפרסים והכיבודים שהוענקו לה. בין היתר, היא זכתה בפרס הצטיינות של האגודה האמריקאית למשפט בינלאומי (2000), בפרס ישראל לחקר המשפט (2006) ובפרס מפעל חיים מאת האגודה הישראלית ללימודים בינלאומיים (2018). היא נבחרה להדליק משואה לרגל יום העצמאות ה-47 למדינת ישראל.