הרישום לתואר בוגר במשפטים לא נעשה ישירות בפקולטה למשפטים אלא באמצעות מערכת הרישום שבאתר ההרשמה של האוניברסיטה העברית. ניתן לפנות ישירות למדור רישום וקבלה של האוניברסיטה ולקבוע פגישת ייעוץ במדור.
לפני הרישום, מומלץ לבדוק את סיכויי הקבלה לתואר בוגר במשפטים ולתואר בוגר במשפטים עם חוג נוסף באמצעות מחשבון סיכויי קבלה לשנת הלימודים הרלוונטית.
לבחינת ההבדלים בין שני המסלולים, מומלץ לעיין בתכנית הלימודים במסלול החד-חוגי ובתכנית לתואר בוגר עם חוג נוסף וכן בהוראות תקנון הפקולטה לעניין תכנית הלימודים. כמו כן, ניתן לפנות לרכזת לימודי הבוגר לקבלת מידע כללי על חוגים נוספים אפשריים במסגרת תכנית זו.
מועמדים אשר לא התקבלו ללימודים או שאינם עומדים ברף הקבלה לשנת הלימודים רשאים לפנות לוועדת ערעורים.
מועמדים אשר השלימו תואר ראשון קודם, יכולים לחשב את סיכויי הקבלה שלהם באמצעות מחשבון סיכוי קבלה לשנת הלימודים הרלוונטית לפי ממוצע ציוני תואר הבוגר. בעלי תואר בוגר קודם שיתקבלו ללימודים במסלול החד חוגי במשפטים, יקבלו זיכוי עד 14 נ"ז בהתאם לשיקול דעתה של הפקולטה, ויהיו רשאים לסיים את התואר הראשון במשפטים ב-3 שנים במקום ב-3.5 שנים.
תלמידי שנה א' מצטיינים לתואר בוגר במשפטים במוסדות אקדמיים אחרים בישראל הרוצים לעבור ללמוד בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, יכולים להגיש בקשה להתקבל ישירות לשנה ב'. את המועמדות יש להגיש לאגף למנהל תלמידים כמפורט להלן.
רישום לתואר ראשון בקרימינולוגיה
פרטים נוספים על תהליך ההרשמה באתר המכון לקרימינולוגיה.
רישום לשנה ב' של תואר בוגר במשפטים
תלמידי שנה א' מצטיינים לתואר בוגר במשפטים במוסדות אקדמיים אחרים בישראל הרוצים לעבור ללמוד בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, יכולים להגיש בקשה להתקבל ישירות לשנה ב'. את המועמדות יש להגיש עד ה-31.8.2023 באמצעות רישום מקוון לאוניברסיטה.
תנאי סף
קבלת מועמדים לשנה ב' תיעשה מבין המועמדים העומדים בתנאי הסף, ובהתבסס על ציוני המועמדים בשנה א', ציוניהם בבחינה הפסיכומטרית ובהתאם למספר המקומות הפנויים.
תלמידים שהתקבלו לשנה ב' נדרשים להשלים את לימודיהם בהתאם לדרישות הפקולטה לקבלת תואר בוגר.
הגשת מועמדות לשנה ב' מחייבת רישום באמצעות האגף למינהל תלמידים בצירוף המסמכים שלהלן ולא יאוחר מתאריך 31.8.2023:
פאולה צמח, רכזת לימודי מוסמך במזכירות תלמידים, דוא"ל paulaz@savion.huji.ac.il טלפון: 02-5882545
מידע על תואר מוסמך בקרימינולוגיה
מידע על תואר מוסמך במשפטים
גב' יפה אליהו, טלפון 02-5883880, פקס 02-5823042, דוא"ל yafae@savion.huji.ac.il
למידע מלא על התכנית לחצו כאן.
בקרו אותנו גם בפייסבוק
L.L.M. Programs in English at the Hebrew University of Jerusalem Law Faculty
Click here for details
לפרטים היכנסו לשנתון הפקולטה
כמו כן, ניתן לפנות לגב' יפה אליהו, רכזת דוקטורנטים:
טלפון 02-5883880, פקס 02-5823042, דוא"ל: yafae@savion.huji.ac.il
מדי שנה מקיימת הפקולטה יום פתוח לכלל המועמדים. ביום זה, הפקולטה מוצגת למועמדים וניתנת להם ההזדמנות לשאול שאלות, להיפגש עם תלמידים בפקולטה ולהכיר את הקמפוס.
הפקולטה עורכת גם מפגש למתקבלים אשר לרוב נערך במשרד עורכי דין מוביל בתל אביב.
מדי שנה מקיים המכון לקרימינולוגיה יום פתוח לכלל המועמדים. ביום זה, המכון והפקולטה למשפטים מוצגים למועמדים וניתנת להם ההזדמנות לשאול שאלות, להיפגש עם תלמידים בפקולטה ולהכיר את הקמפוס. למידע נוסף יש להתעדכן באתר המכון: http://criminology.huji.ac.il/
המתקבלים לפקולטה יכולים להשתתף בסדנת הכנה בת שלושה ימים לקראת הלימודים באוניברסיטה העברית בכלל ולקראת לימודי המשפטים בפרט. את הסדנה מעבירים סטודנטים משנים מתקדמות יותר המשמשים חונכים גם במהלך שנת הלימודים הראשונה.
הסדנה כוללת: שעות חונך - הדרכות בנוגע לאופי הלימודים בפקולטה, למדיניות הפקולטה בנושאים שונים, עצות להצלחה בלימודים ולהסתגלות לחיי האקדמיה; מפגשים עם סגל הפקולטה במסגרת כמה הרצאות; מפגשים עם נציגי ארגונים ועמותות הפועלים ברחבי האוניברסיטה; מפגשים עם עורכי-דין ועם שופטים בפאנל מיוחד במטרה לחוות ממקור ראשון את עבודת המשפטן וסיורים בביהמ"ש העליון ובכנסת.
במסגרת הסדנה, מתקיים ערב בבית קפה ירושלמי ובמהלכו הסטודנטים החדשים פוגשים את עמיתיהם החדשים ומכירים זה את זה מחוץ לכותלי האוניברסיטה.
שי ינובסקי, מדריך בסדנה מזה שנתיים, מספר על החשיבות המיוחדת של הסדנה בעיניו: "עצם העובדה שסטודנטים משנים מתקדמות יותר נפגשים עם הסטודנטים החדשים במהלך שלושה ימים אינטנסיביים ומשתפים אותם בחוויות שהם בעצם חוו בשנתם הראשונה בפקולטה, מאפשר ראייה אמיתית וכנה של חיי האקדמיה בפקולטה למשפטים. התחושה היא שמדברים אל התלמידים 'בגובה העיניים', והקשר עם המדריך מהווה כתובת בהמשך הדרך, משענת ותמיכה".
המשובים מהסדנה מלמדים על שביעות רצון של התלמידים שמתארים חוויה מגבשת, מלמדת ומאפשרת "נחיתה רכה" בפקולטה למשפטים.