פרופסור אורי הרשטיין הוא חבר סגל בפקולטה למשפטים מאז 2014. הוא מחזיק בקתדרה למשפט השוואתי ולתולדות המשפט על-שם מונטסקייה ומשמש כסגן הדיקן לתכנית ההוראה. כמו כן, הוא מחזיק במינוי כפרופסור אורח של כבוד בבית הספר למשפטים שבאוניברסיטת קינגס קולג׳ לונדון, שם שימש בעבר כחבר סגל קבוע במשך למעלה מעשור, ומשמש גם כעורך של כתב העת Law and Philosophy.
בעבר, פרופ׳ הרשטיין שימש גם כמרצה אורח בבתי הספר למשפטים של אוניברסיטת הרווארד, אוניברסיטת קורנל, אוניברסיטת קולומביה, ואוניברסיטת פקין. כמו כן, הוא עמד בראש המכון למחקרי חקיקה ולמשפט השוואתי על שם הרי ומיכאל סאקר שבאוניברסיטה העברית ושימש כעורך של כתב העת ה- Jerusalem Review of Legal Studies.
לפרופסור הרשטיין תואר שני (בהצטיינות יתרה) ותואר דוקטורט (בהנחייתו של פרופסור יוסף רז) מאוניברסיטת קולומביה שבניו-יורק, ותואר ראשון (מורחב) במשפטים ובפילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב (בהצטיינות), שם גם למד לימודי מוסמך בפילוסופיה.
טרם הצטרפותו לאקדמיה התקבל פרופסור הרשטיין כחבר בלשכות עורכי הדין בישראל ובניו-יורק, ועבד כערך דין במחלקת הליטיגציה של פירמת עורכי הדין Fried, Frank Harris, Shriver & Jacobson שבניו-יורק. את התמחותו עשה תחת השופטת דרורה פלפל בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
פרופסור הרשטיין מלמד וכותב על תיאוריה של זכויות, דיני נזיקין, תיאוריה של המשפט הפרטי, פרוצדורה, ובנושאים שונים של פילוסופיה של המשפט והמוסר. פרסומיו הופיעו במגוון במות מובילות בתחומי הפילוסופיה והמשפט, כגון:
The Oxford Journal of Legal Studies, Legal Theory, Law and Philosophy, The University of Toronto Law Journal, Philosophical Studies, Philosopher’s Imprint, the Journal of Ethics and Social Philosophy, The George Washington Law Review, The Journal of Applied Philosophy, and Mind.
השכלה
תואר ראשון במשפטים ופילוסופיה, אוניברסיטת תל אביב.
לימודי תואר שני בפילוסופיה, אוניברסיטת תל אביב.
תואר שני במשפטים, אוניברסיטת קולומביה.
תואר שלישי במשפטים, אוניברסיטת קולומביה.
פרסומים מייצגים
The Procedure of Morality, 27 (1) Journal of Ethics and Social Philosophy (2024) (with Ofer Malcai).
Legal Rights, Stanford Encyclopedia of Philosophy (2023).
Justifying Standing, 20 (7) Philosophers’ Imprint, 1-18 (2020).
Understanding Standing: Permission to Deflect Reasons, 174 (12) Philosophical Studies, 3109-3132 (2017).
How Tort Law Empowers, 65(1) University of Toronto Law Journal, 99-132 (2015).
A Legal Right to Do Legal Wrong, 34(1) Oxford Journal of Legal Studies, 21-45 (2014).
Defending the Right to Do Wrong, 31(3) Law and Philosophy, 343-365 (2012).
A Normative Theory of the Clean Hands Defense, 17(3) Legal Theory, 171-208 (2011).