check
מסמכים | הפקולטה למשפטים

מסמכים

Israel Law Review

כתב העת -Israel Law Review, אשר נוסד בשנת 1966, הנו כתב העת האקדמי הותיק בישראל. כתב העת מתמקד כיום בסוגיות של משפט ציבורי, משפט בינלאומי וזכויות אדם. הוא מופק על-ידי מרכז מינרבה לזכויות אדם ומוצא לאור על-ידי ההוצאה האוניברסיטאית של קיימברידג׳. עורכי כתב העת הנם פרופ׳ יובל שני וסיר נייג׳ל רודלי, והעורכת האקדמית הנה פרופ׳ יעל רונן. לצדם פועלת מערכת סטודנטיאלית.

לחצו למעבר לאתר כתב העת

Jerusalem Review of Legal Studies

כתב העת "The Jerusalem Review of Legal Studies" מוקדש לדיונים מעמיקים בתחומים שונים של עיון תיאורטי במשפט. כל כרך בכתב העת ייועד, ככלל, לשני סימפוזיונים, שייערכו ביחס לספר או פרויקט מחקרי שהתפרסם זה מכבר או שצפוי להתפרסם. כל סימפוזיון יורכב מתגובותיהם/ן של מספר מגיבים/ות על הספר או המחקר, ומענהו/ה של מחבר/ת הספר או המחקר לתגובות הללו. הסימפוזיונים שיפורסמו בכתב העת ישקפו לבסוף את הדיון החי שנערך בין המגיבים/ות והמחבר/ת באוניברסיטה העברית, ואת הלקחים שנלמדו במהלך השיח בעל-פה. 
 

test

Untitled Document

בחינות

ניהול בחינה וטוהר הבחינה

בטאון הפקולטה

"ביטאון הפקולטה" הוא ביטאון הסטודנטים והבוגרים של פקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית.

הביטאון הוא כר לפרסומים של סטודנטים ושל בוגרים על המתרחש בפקולטה ובעולם המשפט בכלל. ביטאון הפקולטה מאפשר דיאלוג לא פורמאלי וכולל כתבות נושא, ריאיונות, הצעות חדשניות ודברי ביקורת.

הביטאון מאפשר גם הצצה לחיים הסטודנטיאליים ולהלך הרוח בפקולטה למשפטים וכן הזדמנות לבוגרי הפקולטה למשפטים לשמור על קשר עם הפקולטה.

דבר הדיקן

 

הדיקן

ברוכים הבאים והבאות לאתר הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים!

ההרצאה השנתית על שם ליונל כהן

סדרת ההרצאות השנתית ע"ש ליונל כהן מתקיימת בפקולטה למשפטים מאז שנת 1953 ומסמלת את היחסים המיוחדים בין הקהילה המשפטית בישראל למקבילתה בבריטניה וכן את התמיכה הנמשכת של אגודת ידידי האוניברסיטה העברית בבריטניה - בפקולטה למשפטים.

הסדרה קרויה על שם הלורד ליונל כהן (1973-1888), מבכירי השופטים בבריטניה ופעיל מרכזי בקהילה היהודת בבריטניה. את ארגון הסדרה, שבה השתתפו כמרצים בכירי המשפטנים בבריטניה (לרבות הלורד דנינג, פרופ' הארט ולורד בינגהאם), מרכז כיום נכדו של לורד כהן עורך הדין ג'ונתן כהן.

 

המכון לקרימינולוגיה

תחום הקרימינולוגיה רלוונטי כיום יותר מאי פעם להבנת התהליכים החברתיים המתרחשים במאה ה-21 בישראל ובעולם. תופעות כמו אלימות ופחד מפני פשיעה, טרור, עבירות סמים, שחיתות של אנשי ציבור, פשע מאורגן, תנאי כליאה ומאסר - הם חלק אינטגראלי מהמציאות שבה אנו חיים.

הסדנה לתיאטרון

חיי היום יום קשורים באופן מהותי לתיאטרון. משפטנים, שהמורכבות של חיי היום יום היא לחם חוקם, יצאו נשכרים מחשיפה לתיאטרון ומניסיון תיאטרלי. על כוחו של המשחק כבר עמדו מחזאים, פילוסופים ופסיכולוגים.

הקבוצה הירושלמית לקידום זכויות להט"ב

בשנת 2012 התגבשה קבוצה של כעשרים סטודנטים וסטודנטיות מהפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית במטרה לפעול לקידום זכויות הקהילה הגאה באמצעות המשפט. אין צורך להכביר מילים על חשיבות עולם המשפט להכרה בזכויותיהם של חברי/ות הקהילה הגאה בישראל. בקליפת אגוז ניתן לציין כי מרבית זכויות הקהילה עוגנו באמצעות בתי המשפט, וכי חלק בלתי מבוטל מההכרה, המודעות והלגיטימציה של הקהילה הגאה הושג אגב ובזכות מאבקים משפטיים.

השמה

בניגוד למצב הרגיל בשוק העבודה המשפטי, הביקוש של מעסיקים לבוגרי הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית גבוה באופן משמעותי ממספר בוגרי הפקולטה בכל שנה. הפקולטה הקימה מנגנונים שונים, ובראשם יחידת ההשמה של הפקולטה, כדי להבטיח שבוגריה יפיקו את המירב ממצב דברים זה בעת קליטתם בשוק העבודה. יחידת ההשמה עוסקת במתן מידע ובייעוץ לבוגרים באשר לאפשרויות בשוק העבודה, בהכנתם ובהכשרתם לתהליך חיפוש העבודה וביצירת קשר בין הבוגרים לבין מעסיקים שונים בסקטור הפרטי והציבורי כאחד.

חוקים בקצרה

 

חוקים בקצרה הוא כתב העת המקוון של "חוקים - כתב עת לענייני חקיקה". במה זו נועדה לקדם שיח אקדמי ביחס להצעות חוק הנמצאות על שולחן המחוקק וביחס לחוקים חדשים עוד בטרם הביאו לשינויים בשטח. התפיסה היא שהצפת החיובי והשלילי שבהסדרי החקיקה המוצעים ואלו הקיימים עשויה להביא לשיפור הסדרי החוק החלים, ובעיקר, ההסדרים העתידים לחול.