פרופ' עינת אלבין

Einat Albin
פרופ'
עינת
אלבין
פרופסור חבר
מומחית בדיני עבודה, הגנת מידע ורגולציית בינה מלאכותית

פרופ' עינת אלבין היא מומחית בדיני עבודה, המתמקדת בזכויות עובדים בכלכלת השירותים, הגנת מידע אישי והסדרת מערכות בינה מלאכותית במקום העבודה. המחקר שלה משלב ניתוח ביקורתי ומתודולוגיות חדשניות כדי להתמודד עם אתגרים משפטיים דחופים בתחומים מתפתחים אלה.

 

זכויות עבודה בכלכלת השירותים

עבודתה של פרופ' אלבין חוקרת את האתגרים הייחודיים העומדים בפני עובדים בכלכלת השירותים (service work). בהקשר זה היא חקרה, בין השאר:

 

בעבודתה, פרופ׳ אלבין מדגישה את הצורך להסדיר את העבודה בכלכלת השירותים על ידי התחשבות בהשפעת הצריכה על יחסי העבודה, במקביל לייצור, זאת כאשר דיני העבודה המודרניים פותחו תוך התמקדות בפן של הייצור בלבד. היא מצביעה כיצד ניתן לעשות זאת בכל המקרים אותם היא מנתחת ובוחנת. נושאים אלה מגיעים לשיאם בספרה הקרוב, Customers at Work, שיראה אור בהוצאת אוניברסיטת אוקספורד ב-2025.

 

הגנה על נתונים אישיים במקום העבודה

בשנים האחרונות פרופ' אלבין עוסקת בנושא של הגנת מידע פרטי של עובדים בעידן של טכנולוגיות חדשות. תרומות מפתח כוללות:

  • הגנה על מידע פרטי של עובדים על ידי בתי הדין בישראל: יחד עם גיל עומר ביצעה פרופ׳ אלבין ניתוח עומק של כל ההחלטות שניתנו על ידי בתי הדין האזוריים ובית הדין הארצי לעבודה בעשור מאז ניתנה ההלכה בעניין איסקוב-ענבר. המחקר כולל הצעות קונקרטיות שיאפשרו הגנה טובה יותר על מידע פרטי בדין הישראלי.
  • הגנה על מידע פרטי של עובדים בעידן של הגנת סייבר: מחקר זה מתבונן על האתגרים שמציבות טכנולוגיות הגנת סייבר המבוססות על ניתור ואיסוף מידע להגנה על המידע הפרטי של העובדים. מקרה מבחן זה הנו קריטי ומשמעותי לחשיבה רחבה יותר, שכן אין מחלוקת בדבר לגיטימיות המטרה של הגנת הסייבר. לאור זאת הצעות המאמר רלוונטיות להגנה מיטבית על מידע פרטי גם בהקשרים אחרים.
  • הגנה על מידע פרטי בדין האירופאי- השילוב בין דיני העבודה לבין ה- GDPR : המאמר מראה כיצד השילוב בין דיני העבודה לבין דיני הגנת הפרטיות בהקשר האירופאי מייצר דפיציט להגנה על מידע פרטי של עובדים, ומציע הצעות משפטיות להתמודדות עם דפיציט זה.

 

רגולציה של מערכות בינה מלאכותית במקום העבודה

פרופ׳ אלבין גם מובילה את קבוצת המחקר  the AI Network@Work, הממומנת על ידי הקרן הלאומית למדע. פרויקט זה מבקש:

  • להעריך כיצד רגולציה שאומצה או מוצעת בתחום של בינה מלאכותית (AI) המטילה אחריות על שחקנים בעולם הטכנולוגי במקביל לאחריות המעסיק על זכויות עובדים, מתמודדת עם המאפיינים הייחודיים של שוק העבודה ועם יחסי העבודה.
  • לקבוע את החלוקה האופטימלית של החובות המשפטיות בין השחקנים הטכנולוגיים הרבים שלוקחים חלק במחזור החיים של מערכת בינה מלאכותית (the stack (
  • וזאת תוך שימוש במתודולוגיות חדשניות המשלבות למידה "מלמעלה למטה" וכן "מלמטה למעלה" לניתוח סוגיות אלו.

פרסומים והכרה

פרופ' אלבין פרסמה רבות בכתבי עת מובילים בתחום המשפט הבינלאומי וזכתה להכרה בפרסים יוקרתיים רבים על תרומתה לתחום.