check
בוגרים לתמיד | הפקולטה למשפטים

בוגרים לתמיד

בוגרים לתמיד

מה משותף לרובי ריבלין, יעקב נאמן, אפרים הלוי, אהרן ברק וגבריאלה שלו? מה משותף לשמעון מזרחי, עדי קול, דב חנין, נפתלי בנט ורם אורן? לדניאל פרידמן, רות גביזון, דורית בייניש ואלי מויאל? הרמז – בכותרת.  



-ספיר דיין-

 

מסתבר שבוגרי הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית נמצאים בכל מקום. רבים מבוגרי הפקולטה פרושים כיום לאורך שדרת מקבלי ההחלטות במערכת הציבורית בארץ, ונמצאים גם בעמדות מפתח כלכליות ועסקיות. במשך עשרות שנים מאיישים בוגרי הפקולטה תפקידי מפתח בכל תחום שניתן לחשוב עליו, החל בנשיאים וראשי ממשלה, שופטים עליונים ופעילים חברתיים, וכלה באנשי עסקים ואושיות תרבות.

 

שניים מבוגרי הפקולטה החליטו לעשות מעשה ולאגד את כל הכוח הזה תחת קורת גג אחת: מועדון בוגרי הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית בירושלים. "בוגרי הפקולטה נמצאים בשכבה העלית של החברה הישראלית וחלקם הגדול נמצא בתפקידי מפתח בחברה. אינטראקציה וחיבור בין הבוגרים יכולים להוביל לשיתופי פעולה חברתיים או עסקיים, שעשויים לפתח את החברה בישראל וכן את הבוגרים עצמם. המטרה שלנו היא להעניק פלטפורמה שתוכל להצמיח את הבוגרים, לעזור להם לתמוך זה בזה וכמובן לפתח ולהעצים את החברה הישראלית", אומרים אמיר לוזון וגיל פכט, שני בוגרי הפקולטה והמייסדים של מועדון הבוגרים. "בעולם, לכל פקולטה שמכבדת את עצמה יש ארגון בוגרים רציני, עם הרבה פעילויות ורשת נטוורקינג. בארץ, עד כה, זה לא ממש קיים. השאיפה שלנו היא להיות כמו ארגוני הבוגרים בחו"ל, שיש להם כנסים ומסורת רבת שנים."

 

אחד הפרויקטים שעובדים עליו בימים אלה – "בוגרים על הבר" – נועד לאפשר לבוגרים צעירים להיחשף לבוגרים הוותיקים, לשמוע וללמוד מהם על חייהם ועבודתם. ב-30.7.15 מתוכנן מפגש של בוגרים עם פרופ' גבריאלה שלו (שגם היא בוגרת הפקולטה) בתל אביב. המפגש יאפשר לבוגרים לשמוע ממנה על חייה, על התפקיד שמילאה כשגרירה באו"ם, על עולם המשפט, ועל כל מה שחשוב לבוגרים לדעת.  ב-15.10.15 ייערך בירושלים מפגש עם שופטת בית המשפט העליון [בדימ'] דליה דורנר. בהמשך מתוכננים מפגשים עם בוגרים נוספים שהגיעו לתפקידים בכירים גם במגזר העסקי והפוליטי.

 

לצד רשת הנטוורקינג שהמועדון מנסה לפתח, המועדון פעל לכך שחברת קודקס תציע הטבות חינמיות וייחודיות שפרטיהן יפורסמו בקרוב (פרטים נוספים באתר המועדון ובפייסבוק של המועדון). "כשם שהפקולטה דואגת להשמה של מתמחים, כך אנחנו רוצים לעזור בהשמה של הבוגרים, ולדאוג לכך שהבוגרים שלנו, שהם הטובים ביותר, יקבלו את כל השירותים בתחום ההשמה ברמה הכי גבוהה בחינם", סיפרו אמיר וגיל. בנוסף שוקד המועדון על פיתוח סל הטבות צרכנות לטובת חברי המועדון, ונמצא בתהליך התקשרות עם ספקים רלוונטיים.

 

פרויקט מסקרן נוסף שנמצא כעת בתהליכי גיבוש הוא תוכנית חניכה שבה בוגרים ותיקים של הפקולטה יחנכו וילוו בוגרים בראשית דרכם המקצועית. הפרויקט יפעל בעיקר באזורי פריפריה, כחלק מהאג'נדה החברתית של המועדון והרצון לפעול לטובת החברה הישראלית. "הפקולטה במהלך שנותיה ובאמצעות הבוגרים שלה הייתה שותפה לעיצוב הזהות הישראלית, לעיצוב החברה הישראלית ולעיצוב המשפט בישראל. הפקולטה מככבת במספר הבוגרים שלה שהצליח להגיע לתפקידי מפתח בחברה, וכל אותם בוגרים יצרו איזושהי מסורת משפטית, מסורת של ערכים מסוימים. הם הביאו איתם לתפקידים שלהם את הערכים האלו, ולנו חשוב לשמר את המסורת הזו."

 

מאיפה הרעיונות לפעילויות? מהי ההשראה?
"אנחנו עוברים תהליכי חשיבה עם המתנדבים, מבצעים מחקר על הנעשה במועדונים בחו"ל, ובודקים מה קורה בגופים אחרים שיכולים לתת שירותים דומים. יצרנו קשר עם בוגרים שלנו בחו"ל, כדי לשמוע מה הם מכירים ומה חסר לנו בארץ. אנחנו מנסים לענות על הצרכים של הבוגרים בצורה הטובה ביותר. בכל פרויקט ורעיון מושקעת חשיבה רבה כדי לענות על הצרכים של כמה שיותר בוגרים", אומרת נופר גפני, מנכ"לית המועדון.

 

מועדון הבוגרים הוא עמותה רשומה שהוקמה על ידי גיל ואמיר, בעקבות רעיון שעלה במוחם כאשר היו פעילים באגודת הסטודנטים בתקופת לימודיהם. הרעיון התחיל לקרום עור וגידים כאשר הושלם תהליך רישום העמותה ונבנה אתר אינטרנט. בהמשך הצטרפו מתנדבים לעמותה, מונתה מנכ"לית (נופר גפני) ונבחר ועד מנהל הכולל את גיל ואמיר, את פרופ' דוד גליקסברג כנציג הפקולטה האחראי על הקשרים עם הפקולטה ואת מר שי בלץ כנציג הסטודנטים, הלא הם הבוגרים לעתיד.

 

מה היו התגובות למהלך?
"הפקולטה תמכה ותומכת מאוד במהלך. הפקולטה מייצרת בעצמה עוד ועוד פעילויות ואינטראקציה עם הבוגרים, כיוון שהיום מבינים יותר כמה זה חשוב. וזאת המטרה שלנו: סינרגיה בין הפעילות של המועדון לפעילות הפקולטה, כדי שהבוגרים יהיו כמה שיותר מחוברים למוסד שממנו הם ינקו את הערכים שלהם. גם תגובות הבוגרים היו מאוד חיוביות, וההיענות מרשימה. כרגע יש לנו כ-850 חברים רק בהרשמה מוקדמת. היינו בכנסי מחזור של השנתונים  2004 ו-1984 וראינו שם אנשים שלא נפגשו עשר ועשרים שנה, אשר התחבקו ודיברו כאילו הם יצאו אתמול מהפקולטה. שמענו שם מאנשים שאמרו לנו שחבל שאין יותר מפגשים, שאין יותר אינטראקציה בינם לבין החברים, ושזה חסר להם."

 

חשוב להדגיש כי ההרשמה למועדון היא חינם והמועדון אינו גובה דמי חבר. גם המנהלים גיל ואמיר ושאר חברי המועדון אינם מקבלים שכר אלא עושים הכל בהתנדבות. "אנחנו עושים זאת מתוך הכרת טובה למה שקיבלנו בפקולטה. אנחנו מאפשרים את הפלטפורמה הזאת בחינם: בואו, תצטרפו, תהיו חלק מהדבר הגדול הזה. זה קורה כמעט בכל מוסד אקדמי בינלאומי. אנחנו קוראים לכל הבוגרים לבוא לקחת חלק בפעילות שלנו, ולכל מי שיכול לתרום למועדון, לתרום בכל דרך שבה הוא יכול: אם זה דרך פעילות שהוא יכול לעשות, ואם זה דרך גיוס תקציבים כדי לייצר פעילות וכדי להצמיח את המועדון. אנחנו מבטיחים שכל שקל שיושקע ילך באמת למטרה ולא לשכר. אנחנו רוצים לייצר פעילויות לטובת החברה, לטובת שימור המורשת המשפטית, לטובת הבוגרים, לטובת כנסי מחזור ומפגשים. בואו תצטרפו." אומרים גיל ואמיר. נופר גפני, המנכ"לית, הוסיפה: "מבחינתי הצלחה של המועדון תהיה שבעוד כמה שנים המועדון יהיה יציב ומוכר ושיהווה מוסד שהבוגרים נעזרים בו כדי להיעזר זה בזה. אני מקווה שנצליח ליצור מותג לבוגרי הפקולטה ושנוכל להשתמש בכוח שלנו לכל מיני מטרות, גם לקידום אישי וגם לסיוע חברתי. ככל שנגדל יותר, כך גם נוכל לתת יותר."

 

כשדיברתי עם גיל, אמיר ונופר, המחשבה הראשונה שעלתה לי בראש, כמו בכל פעם שאני נתקלת ברעיון מוצלח וטריוויאלי, היא "איך זה לא היה קיים עד היום?" אז הנה, למזלנו המועדון הוקם, ולנו רק נותר להצטרף למפעל החשוב הזה. הנה הלינק להרשמה:  http://law-alumni.org

 

 

אמיר לוזון וגיל פכט