אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי לעזור לנו להעניק לך את החוויה הטובה ביותר כשאתה מבקר באתר שלנו. על ידי המשך השימוש באתר זה, אתה מסכים לשימוש שלנו בעוגיות אלו.
עם השנים הצליחה הפקולטה שלנו להפוך ל"פקולטה למשפטים אמריקאית" מן הטובות שבארה"ב; האתגר בפניה הוא שלא להניח להישג זה להיות על חשבון היותה הטובה שבפקולטאות הישראליות למשפטים.
מבקר המדינה לשעבר, שופט בדימוס וכלת פרס ישראל נפגשים במקום אחד. זו המציאות היומיומית בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, שהדמויות המשפיעות והחשובות בעולם המשפט הישראלי הקימו אותה, למעשה, וממשיכים ללמד ולחקור במסגרתה.
תוכנית חונכות חדשה בפקולטה מפגישה בין סטודנטים תלמידי שנה ראשונה לבין משפטנים בוגרי הפקולטה, ובמסגרתה קוראים הבוגרים את עבודותיהם של הסטודנטים בקורס "כתיבה ומחקר במשפט" ומעירים עליהן.
משפטים ועבודה סוציאלית – הילכו שניים יחדיו? -יובל שמחי-
מכל השילובים המעניינים שמציעה הפקולטה למשפטים, בולטת במיוחד התוכנית המשותפת עם בית הספר לעבודה סוציאלית. למרות השוני הרב בין התחומים, הסטודנטיות בתוכנית דווקא רואות בהם השקפות עולם שמשלימות זו את זו. קראו עוד...
שואה ומשפט -יובל שמחי-
אחד הקורסים המעניינים שניתן למצוא בשנתון הפקולטה למשפטים הוא הקורס "שואה ומשפט" שמלמד עורך-הדין אריה ברנע. נפגשנו לשיחה עם המרצה כדי להכיר מקרוב את החיבור המרתק שבין השואה למשפט, למוסר ולתפקיד המשפטן.
בעשור האחרון מציעה הפקולטה למשפטים סדנה ייחודית שעוסקת בחיבור בין משפט לתיאטרון. למתבונן מהצד, התחומים הללו ודאי נשמעים רחוקים, אך מי שנחשף לשילוב ביניהם יכול להגיד שמדובר בחיבור ברור וכמעט אינטואיטיבי.
מחקר אמפירי בין אקדמיה לפרקטיקה אחת התוספות החדשות לתוכנית הלימודים של תואר הבוגר במשפטים היא הקורס "שיטות מחקר". הקורס נועד להקנות ידע בסיסי בשיטות המחקר המשמשות למחקרים בתחום המשפטי. כדי להבין מה בין מחקר אמפירי למשפט ואיך משלבים מחקר אקדמי ועשייה פרקטית, שוחחנו עם ד"ר קרן וינשל-מרגל, שגם מלמדת את הקורס.