כנס בהשתתפות סר רובין ג'ייקוב

כנס בהשתתפות סר רובין ג'ייקוב

בין שיתופי הפעולה הרבים של הפקולטה עם משרד עו"ד ש. הורוביץ, התקיים השנה כנס משפטי בתחום הקניין הרוחני בהשתתפות משפטנים ובעלי עניין בתחום. בכנס התארח סר רובין ג'ייקוב, שופט ואיש אקדמיה בריטי בעל ידע וניסיון רב בתחום הקניין הרוחני. עו"ד טל בנד ממשרד ש. הורוביץ מספר על חוויותיו מהכנס.  



-רננה הרמן-

 

עו"ד בנד, מי יזם את הרעיון לכנס?
היוזמה לכנס היתה של ד"ר גיא פסח. ד"ר פסח הציע שכחלק מהביקור של סר רובין ג'ייקוב בתל אביב ובאוניברסיטה העברית, יהיה זה רעיון טוב להציג אותו בפני משפטנים שעוסקים בתחום הקניין באזור תל אביב. ד"ר פסח בחר בפירמה שלנו כמארחת, משום שאנחנו פירמה של ידידי הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ובעלת התמחות בתחום הקניין הרוחני בו עסק הכנס, וגם בזכות ההיסטוריה והמורשת הבריטית שלנו. הפירמה הוקמה על ידי הארי סאקר ושלום הורוביץ, שהיו באריסטרים אנגליים בשנות העשרים של המאה שעברה. ד"ר פסח חשב שזה יהיה רעיון טוב להציע לנו לקיים את המפגש הזה, ואנו כמובן נענינו בשמחה.

 

במה עסק הכנס?
מטרת הכנס היתה להכיר לאנשים מהתחום את סר רובין ג'ייקוב ולשמוע דברים מפיו. הגיע מגוון רחב של אורחים – אנשים מהפרקטיקה הפרטית, מהאקדמיה וגם שופטים ושופטים לשעבר, כמו ד"ר בנימיני שפרש בתחילת השנה מבית המשפט המחוזי בתל אביב. כמו כן הגיעו עורכי דין רבים בתחום הקניין הרוחני, בעיקר מתחום הפטנטים שהוא תחום העיסוק העיקרי של סר רובין ג'ייקוב, ראשי המשרדים הגדולים בתחום עריכת הפטנטים, וכן נציגי התאחדות התעשיינים ונציגי חברות שונות. ד"ר גיא פסח בירך ואחריו אני בירכתי וסיפרתי על הקשר של הפירמה שלנו למורשת המשפטית האנגלית ועל ההיסטוריה של המשרד. אחריי דיבר סר רובין ג'ייקוב עצמו, אשר נשא דברים בנוגע לחשיבות הפטנטים לקידום המחקר וההתקדמות הטכנולוגית.

 

האם הרגשת כעורך דין את הפער בין פרקטיקה לאקדמיה במפגש עם סר ג'ייקוב?
כיום סר רובין ג'ייקוב הוא איש אקדמיה, אך במשך שנים רבות הוא היה שופט – גם בערכאה הראשונה בבית המשפט לפטנטים בלונדון וגם בבית משפט לערעורים – עד שבשלב מסוים החליט שמיצה את התפקיד ופרש מהשיפוט. העיסוק שלו בפרקטיקה כעורך דין היה לפני שנים רבות. מטבע הדברים, לעורכי הדין שעוסקים בפרקטיקה יש הסתכלות פחות תיאורטית, יותר מעשית ויומיומית. יש להם יותר תובנות שקשורות ללקוחות שהם מייצגים בתעשייה מסוימת. לכן, מן הסתם, הם נמצאים בקשר עם אותה תעשייה ועם הצרכים או האינטרסים שלה.

 

דבריו של סר רובין ג'ייקוב היו יותר תיאורטיים ורחבים, עם מבט היסטורי. אבל למרות כל ההבדלים, תמיד יש עניין לשמוע איש חכם, ידען ובעל עומק אינטלקטואלי וניסיון חשוב בשיפוט. אני חושב שבכל השילוב הזה יש חשיבות ועניין. אני התרשמתי שלאנשים היה מאד מעניין לשמוע אותו. לי זו הייתה חוויה מאד מוצלחת במישור האישי. זו הפעם הראשונה שאני פוגש את סר רובין ג'ייקוב. השיחות שקיימנו היו מעניינות ומסקרנות. סר ג'ייקוב "הזהיר" אותי שלא אעז להגיע ללונדון בלי להתקשר אליו כדי שניפגש שוב. מבחינתי זה משמח.

מימין: עו"ד טל בנד, ד"ר גיא פסח וסר רובין ג'ייקוב 
צילום: ארתור אלדרוב